pondělí 3. srpna 2015

RC: PŘÍRODNÍ KOSMETIKA - JAK NA TO

Přírodní kosmetika - Jak na to
Bucková Shannon


Nakladatel: Metafora
Rok a měsíc vydání: 2015/02
Počet stran: 144

Anotace: Více jak 200 rad, postupů a návodů k výrobě přírodních kosmetických produktů... Krása z přírody, vyrobte si doma. Utrácíte spousty peněz za kosmetiku? A myslíte si, že bez drahých kupovaných přípravků to nejde? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Jde, a ještě u toho ušetříte. Nemluvě o tom, že pro sebe uděláte to nejlepší a pořídíte si to nejzdravější. Naučíme vás míchat nádherně voňavé krémy, tekutá mýdla, šampony, vlasové i obličejové masky, parfémy, přísady do koupele, tělová a odličovací mléka, zkrátka cokoli si vzpomenete. A to vše ze zdravých, stoprocentně přírodních surovin. Dozvíte se také, podle čeho vybírat, jak se vyznat ve všemožných bylinkách a ingrediencích. Fotograficky ilustrované jednoduché recepty vás spolehlivě povedou, takže se brzy stanete skvělými výrobci té nejzdravější přírodní kosmetiky, jakou si jen umíte představit.

Po knížce Dobře jíst a lépe se cítit od stejného nakladatelství jsem po této knížce sáhla hodně s očekáváním, protože na první pohled vypadá hodně podobně a to mě dost lákalo. A opět jsem nebyla zklamaná. Nejvíce musím, opět, vyzdvihnout grafickou podobu knihy. Nepřeberné množství nádherných obrázků, kreseb, fotek, ilustrací, nádhera.



Oproti minulé knížce je zde o hodně víc receptů a méně povídání. Což je určitě plus, protože si snad každý vybere ten svůj vhodný návod, jak vyrobit kousek přírodní kosmetiky přímo pro sebe.




Čekají na nás kapitoly:
  1. Výběr přísad - Dozvíme se, kde sehnat vhodné přísady a na co si dát pozor. Uvedeme si příklady jílů, vosků, másel, cukrů a solí, aby vše bylo bio. Zaobíráme se získáváním jednotlivých položek z přírody a možností uchovávání v naší domácnosti.
  2. Nástroje a pomůcky - Překvapilo mě, že téměř naprostou většinu máme doma v kuchyni. Čeká nás jen pořízení ozdobných ampulek a skleněných nádobek, protože přece chceme, aby naše výtvory byly nejen praktické a dobře nám posloužili, ale abychom je případně mohli někomu darovat, tak musí i dobře vypadat. 
  3. Přirozeně lesklé vlasy - Ať už máte vlasy kudrnaté, dlouhé, mastné nebo jakékoliv jiné, dozvíte se, co z přírody na ně máte používat. Naučíme se vyrábět šampony, kondicionéry, na které bylinky se zaměřit s vlasovými vodami apod. 
  4. Báječná péče o pleť - Masky, peelingy, krémy, vyrobte si pro svoji problematickou, suchou, jemnou pleť ten pravý přípravek. Pryč s pupínky, vyčistěte si póry, rozjasněte si pohled. Jak je libo. Denní krém, noční krém, omlazující krém, hojící krém. Jen si vyberte. 
  5. Péče o pokožku - Už nikdy mýdlo, po kterém se osypete, už nikdy koupel, po které budete cítit chemii z každého svého póru. Vyrobte si hydratační kostku na míru s éterickým olejem nebo ochlazující peprmintový letní sprej. 
  6. Parfémy a aromaterapie - Chcete vědět, co je svrchní, střední a spodní tón? Nebo si vyrobit aroma směs s názvem Sbohem migréno? Ta by se třeba mně hodila po litrech.


Jediné, co musím vytknout je, že některé věci nemám nejmenší tušení, kde bych sehnala a nakoupila. Ale za na druhou stranu věřím, že pokud se někdo tímto chce zabývat ve větším a vyrábět nejen pro sebe, ale třeba i pro kamarádky, určitě nebude takový problém se po internetu pokoukat, najít si v okolí pravidelnějšího dodavatele a pustit se do přírodní kosmetiky ve větším. Určitě nemusím říkat, že je to naprosto skvělá knížka pro lidi s různými alergiemi, ekzémy, kožními problémy apod., protože co je na světě nápomocnější, než přírodní příroda.


Žádné komentáře:

Okomentovat